favorieten

Regelmatig krijg ik vragen over mijn favoriete yogamat, waardoor ik geïnspireerd raak, welke boeken ik lees en hoe ik deze website heb gebouwd. Daarom vind je hier mijn favorieten met (affiliate) linkjes. Deze producten, boeken en software tools maken mijn leven en werk als ondernemer een stuk fijner én eenvoudiger. Benieuwd wat ze jou brengen!


Boeken

Dit zijn mijn favoriete boeken over ondernemen en groei

Ondernemen & groei

 • Big Magic - Elizabeth Gilbert: Een must-read als je een creatief leven ambieert - of je nu schrijft, schildert of heel iets anders doet - maar daar weinig mee doet. Elizabeth geeft praktische adviezen en stimuleert op een humoristische, spirituele wijze om je creatieve dromen te verwezenlijken.

 • Think and Grow Rich - Napoleon Hill: Hill ontdekte al in 1937 dat succesvolle ondernemers (vaak miljonairs) een aantal stappen volgen om succes te bereiken. Die principes heeft hij in een stappenplan gegoten. Het gaat niet alleen over geld, maar ook om liefdevolle relaties en een waardevol leven.


  •  Focus AAN/UIT -  Mark Tigchelaar: Een down to earth boek vol praktische handvatten en inzichten om grip te krijgen op je aandacht. Wat veroorzaakt nu stress en hoe kun je op een slimme manieren overzicht en focus bewaren? Belangrijk in je werk én je leven.

  • You are a Badass Making Money - Jen Sincero:  Leer op humoristische (en spirituele!) wijze wat geld precies is (energie) en wat je tegenhoudt om geld te verdienen. Een eyeopener om je relatie met geld te verbeteren.

  • De Online Marketing Tornado - Tonny Loorbach & Martijn van Tongeren: Een wervelend en compleet marketingboek om je online business neer te zetten of een boost te geven. Verrijkt met voorbeelden en resultaten uit de praktijk, want de mannen van IMU zijn al jaren ijzersterk in online marketing.
  Dit zijn mijn favoriete boeken over yoga en persoonlijke ontwikkeling

  yoga & persoonlijke ontwikkeling

  • Een nieuwe Aarde - Eckhart Tolle: De heldere boodschap en zienswijze van Tolle is zó raak dat het me inzichten geeft in goede tijden en houvast als het minder gaat. Een must-read als je interesse hebt in spiritualiteit, maar vooral ook zoekt naar bewustwording en connectie met jezelf.

  •  Het Nieuwe Yogaboek - Johan Noorloos: Het boek van mijn yogaleraar waarin hij helder vertelt over de achtergrond van yoga en meditatie, de werking van ons lichaam en yogaposes. Zijn eerlijke verhaal en concrete voorbeelden nodigen uit yoga te beoefenen als je van de mat áfstapt.

  • Hoog sensitieve personen - Elaine N. Baron: Sinds ik weet dat ik HSP ben, zijn er veel puzzelstukjes op hun plek gevallen. De boeken van Elaine N. Baron hebben me hierover veel inzicht gegeven. Lees ook Hoog sensitieve personen in de liefde. Gaat niet alleen over liefdesrelaties maar ook die met vrienden en collega's.


  • Playing Big - Tara Mohr: Aanrader als je als vrouw je ware potentie wil ontdekken. Tara legt helder uit wat je weerhoudt om groots te leven en te werken, hoe je kunt vertrouwen op jezelf en voor je purpose te kiezen.

  yoga

  FLXBL Yoga is mijn favoriete yogamat en kan ik je zeker aanraden

  yogamat

   Ik ben fan van FLXBL yoga, een kleurrijke yogamat van duurzame materialen die je kunt opvouwen én wassen. Ideaal, want daardoor is FLXBL ook handig op reis. Pluspunt is dat ‘ie heerlijk zacht aanvoelt en een anti-sliplaag heeft. Zo houd je grip en sta je zelfverzekerd in Downward Facing Dog. Omdat de yogamat vrij dun is, gebruik je ‘m op een zachte ondergrond (buiten!) of als toplaag over een andere mat. Via deze link en kortingscode teachersarah haal je 'm nog voordeliger in huis.
  Dit zijn mijn favoriete merken voor yogakleding

  yogakleding

  Ik houd van mooie yogakleding, maar vind het vooral belangrijk dat het lekker zit en ik me er goed in voel. Oysho is een favoriet vanwege de zachte materialen, pasvorm en kleuren. Ik draag ook graag yogaleggings van I love yoga en Reebok omdat ze lekker zitten en verkrijgbaar zijn in toffe prints. In de sportcollectie van H&M vind ik regelmatig fijne basic yogatops en sportbh's.

  software

  De software en tools die ik gebruik voor mijn website en onderneming

  website & ondernemen

  • Mijn wens was een aantrekkelijke en toegankelijke website voorzien van alle slimme marketing en (SEO)technieken. Eentje die ik zelf kan aanpassen zonder afhankelijk te zijn van een websitebouwer. Daarom koos ik voor de Phoenix software van IMU, want gebruiksvriendelijk én gemakkelijk om zelf je website te bouwen. In een handomdraai maak ik effectieve landingspagina's en blogs, zowel laptop als mobile-friendly. En dankzij de supersnelle laadtijd en slim SEO-systeem is mijn website nog beter vindbaar in Google. Via deze link kun je Phoenix kun je 14 dagen gratis uitproberen.

  • Geef je cursussen of heb je een community? Dan is Huddle ideaal voor jou. Verkoop je een digitaal product? Met Plug & Pay zet je met een druk op de knop betaalpagina's online die dankzij neuromarketingtechnieken supergoed converteren.

  • Toen ik nog mijn eigen yogastudio had en wekelijks yogales gaf, kon ik niet zonder Momoyoga, hét boekingsysteem voor yogadocenten. Inmiddels geef ik alleen yoga op aanvraag, vandaar dat ik zonder systeem af kan. Geef je yogales op reguliere basis? Dan kan ik je Momoyoga aanbevelen. Goed geprijsd, easy in gebruik voor zowel jou als je yogi's.

  • Verder kan ik niet zonder Microsoft Office om mijn creaties neer te pennen. Google Drive en Dropbox bewaren mijn gecreëerde pareltjes, zodat ik er altijd en overal bij kan.  Trello is mijn go-to om overzicht, focus en structuur te houden. Miro gebruik ik voor het visualiseren van mijn creatieve hersenspinsels. En ja, ik gebruik ook Chat GTP. Natuurlijk niet voor copy, maar wel voor research, te brainstormen en handige assistent.