Yogalessen in Nijmegen Sarah Bierens

Yoga

De tijd op de mat is van jou

Yogalessen in Nijmegen Sarah Bierens


Yoga

De tijd op de mat is van jou

Review Sarah Bierens

Met Saar uit mn hoofd en in m'n lijf: heerlijk! In deze tijd van 'doorgaan' vind ik het soms best lastig om echt stil te staan bij mezelf en echt te luisteren naar wat mijn lijf mij wil vertellen. Het was een grote stap om met yoga te starten, maar sinds de lessen van Sarah laat ik er liever geen aan mij voorbij gaan. Het is laagdrempelig, vanuit een oordeelsvrije benadering. Haar stem maakt mij rustig en bereidwillig om naar binnen te keren. Van de combinatie bewegen, natuur en muziek word ik blij en 'ga ik door', deze keer voor het verkrijgen van innerlijke rust.

Ellen Oude Lenferink - Psycholoog

Yoga teacher Sarah Bierens

 "Yoga is de kunst van bewustwording. Van thuiskomen bij jezelf." 

Yoga brengt niet alleen ontspanning, flexibiliteit en kracht. Op de yogamat leer je jezelf pas écht kennen. Hier krijg je de kans om te connecten met wie je diep vanbinnen bent. Om te voelen hoe het met je gaat. Ik ben een denker, hooggevoelig en kan soms echt in mijn koppie verdwijnen. Door ruimte in mijn lichaam te creëren, ontstaat er ruimte in de dag én in mijn hoofd. Ik noem dat flow. Dát effect gun ik jou ook en wil ik je met liefde meegeven in mijn yogalessen!


Ik ben opgeleid bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Daar volgde ik Teacher Trainingen van Johan Noorloos: Pre-teacher (50 RYT), Vinyasa (200 RYT) en Yin Yang (50 RYT).

            Wat yoga je brengt    

Yogalessen in Nijmegen Sarah Bierens

Meer kracht & flexibiliteit

Yogalessen in Nijmegen Sarah Bierens

Minder stress

Yogalessen in Nijmegen Sarah Bierens

Betere nachtrust

Yogalessen in Nijmegen Sarah Bierens

Meer creativiteit

Yogalessen in Nijmegen Sarah Bierens

Connectie met jezelf en anderen

Yogalessen in Nijmegen Sarah Bierens

Grotere bewustwording


Yoga tegen stress, voor een betere nachtrust, meer innerlijke rust of het kalmeren van je zenuwstelsel. Alles is mogelijk!

Yoga voor beginners tot gevorderden

Yogalessen in Nijmegen Sarah Bierens

Voor wie is yoga?

"Ik ben niet lenig. Voor yoga ben ik te druk, ik heb geen rust in mijn hoofd. Yoga is gewoon niets voor mij"! Heb jij deze gedachtes ook? Dan is yoga juist iets voor jou! Of je nu onrustig of al relaxed bent. Lenig of niet. Man, vrouw, jong of oud. Yoga is voor iedereen en iedereen is welkom in mijn lessen!

Yogalessen in Nijmegen Sarah Bierens

Wat leveren mijn yogalessen je op?

Allereerst veel positiefs voor je gezondheid! Yoga zorgt voor sterke spieren en botten. Het versterkt je bindweefsel, stimuleert je doorbloeding en gaat stress en negatieve emoties tegen. Bovendien bevordert het je nachtrust. Het resultaat: je voelt je fitter en meer in balans.

Yogalessen in Nijmegen Sarah Bierens

Wat yoga nog meer voor je doet

Toen ik jaren geleden voor het eerst met yoga begon, dacht ik dat het alleen ging over - veel te lang - stilstaan in moeilijke houdingen. Niets voor mij dus! Dat bleek toch nét even anders. Want yoga gaat over zóveel meer. Yoga leert je om dichter bij jezelf te komen. Om naar je lichaam te luisteren en écht te voelen. Om genuanceerder en milder naar jezelf te kijken. Yoga helpt je rust te vinden in de hectiek van de dag.  

Wat is Vinyasa yoga?

Yoga is meditatie in beweging. Bij Vinyasa beweeg je op het ritme van je ademhaling. In een Vinyasa yogales staan lichaam, ademhaling en geest met elkaar in verbinding. Zorgvuldig gekozen houdingen volgen elkaar in een vloeiende reeks op. Tijdens de les is er veel aandacht voor ademhalen, bewegen, voelen, energie, kijken en connecten. Geen uur, dag, week of seizoen is hetzelfde. Daarom is geen enkele Vinyasa les hetzelfde. Toch is het altijd een mix van dynamiek en ontspanning.

Wat is Yin Yang yoga?

 Yin en Yang zijn elkaars tegenpolen. Yang staat voor actie en dynamische bewegingen. Zoals in een Vinyasa les. Yin houdingen zijn verstillend en worden langer vastgehouden. Yang yoga poses zijn gericht op spieren, kracht en vitaliteit. Yin houdingen richten zich op het bindweefsel rondom gewrichten en organen. Met Yin zoek je de stilte op in jezelf. In deze yogales worden beide vormen gecombineerd en afgewisseld. Zo ontstaat er mooie balans tussen lichaam en geest. Tussen kracht en verstilling. 

Met een vriendin ging ik mee naar een yogales van Sarah. Ik had verwacht dat het voor mij eenmalig zou zijn. Yoga was te zweverig voor me, dacht ik. Inmiddels zijn we verschillende sessies verder en vind ik het heerlijk! Dit komt door Sarah's fijne lessen. Haar les kent een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Ik word rustig van haar prettige stem. De houdingen vind ik soms een uitdaging, maar Sarah leert mij dat yoga niet gaat over iets goed moeten kunnen. Na de les ben ik helemaal ontspannen en slaap ik heerlijk!

Review Sarah Bierens
Lisette van Bronswijk
Sarah's lessen zorgen ervoor dat je met een heerlijk ontspannen gevoel naar huis gaat. Ik volg haar avondlessen en heb na afloop vaak het gevoel dat ik weer opnieuw met de werkdag kan beginnen! Je merkt dat Sarah haar lessen met zorg en aandacht voorbereidt. Ook helpt ze je op een prettige manier bij de houdingen wanneer dat nodig is. Ervaring met yoga is geen vereiste om met haar mee te doen. Kortom, de yogalessen van Sarah zijn een hele fijne manier voor iedereen die wil ontspannen en opladen voor wat dan ook!
Review Sarah Bierens
Hanneke van Heijster

De yogalessen van Sarah voelen vertrouwd en open. Het is een moment van rust en ontspanning in mijn drukke werkweek. En daar kan ik echt van genieten! Ik ga eigenlijk altijd maar door en door. Sarah's lessen geven mij rust en zorgen dat ik kan ontspannen en tot mezelf kan komen. Haar lessen zijn een eye-opener en je wordt vanzelf een echte yogi!

Review Sarah Bierens

Sanne Vedder

"Yoga is the golden key that unlocks the door to peace, tranquility, and joy." - B. K. S. Iyengar

yoga aanbod

Ik verzorg yoga (online) retraites, workshops en live events met verschillende thema's. Denk aan ontspanning, vertragen, selfcare en inner power. Ik geef bedrijfsyoga en denk graag mee om yoga en meditatie te integreren in jouw bedrijf. Ook help ik yogadocenten, yogastudio's en ondernemers in de gezondheid- & wellness branche bij het vinden van de juiste woorden. Wil je mij inhuren voor een (zakelijk) event, workshop, conceptontwikkeling of het schrijven van yoga content? Of heb je een andere samenwerking voor ogen? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Yogalessen in Nijmegen Sarah Bierens